PDR NEDİR NE DEĞİLDİR

ŞEHİT AYŞE AYKAÇ KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ

18-11-2017

9 -18 yaş dönemini kapsayan ‘’ Şehit Ayşe Aykaç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ‘’ nde uygulanan Rehberlik Hizmetleri, “Ergenlik Dönemi” özelliklerini de dikkate alarak, öğrencinin fiziksel, duygusal, sosyal ve kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan, bireyin kendini ve çevresini tanıyarak, uyumlu ve mutlu bir yaşam sürmesine ve kendine uygun gerçekçi planlar yapmasını hedefleyen çalışmaları kapsamaktadır. Rehberlik ve psikolojik danışmanlık süreci içinde öğrenciler gizlilik, güven ve kişilik haklarına saygı gösterilerek, istedikleri her konuda onları yargılamadan, koşulsuz kabul ederek dinlenilir. Onlara açık ve dürüst davranılarak, çeşitli konularda sağlıklı karar verebilmelerine yardımcı olunur.

Bu çerçevede Rehberlik Hizmetlerinin faaliyetlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

25-10-2017

Bireysel görüşmeler;

Öğrencilerin kendi ihtiyaçları doğrultusunda Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi’ne başvurmaları yoluyla;

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi’ne velilerin ve/veya öğretmenlerin ilettiği geribildirimlerin değerlendirilmesi yoluyla,

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi tarafından uygulanan envanter, test v.b uygulamaların değerlendirilmesi yoluyla görüşmeler başlatılır.

Veli Görüşmeleri;

Veli ile yapılan görüşmeler, velilerin kendi ihtiyaçları doğrultusunda ya da Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi’nin gerek gördüğü durumlarda randevu yolu ile gerçekleştirilir.

Envanterler

Öğrencileri daha yakından tanımak ve etkili bir şekilde yardımcı olabilmek için test ve envanterler (yaşam pencerem, orbis vb.) uygulanır. Envanter sonuçları öğrenci ve veli ile paylaşılıp gerekli yönlendirmeler yapılır.

Sunumlar, Seminerler

Öğretmenlere, velilere ve öğrencilere ;

Öğrencilerin içinde bulunduğu gelişim dönemlerine uygun olarak yıl boyunca çeşitli seminerler düzenlenir.  Genel Konu Başlıkları:

• Lise ve Üniversiteye Geçiş Sınavları
  • Meslek Seçimi